|
Складники на форму 25x20 см
Крихке тісто:
420 г борошна 5 жовтків 250 г масла 90 г цукру-пудри 2/3 ч. л. розпушувача 2 ст. л. холодної води
Додатково:
1 баночка варення з чорної смородини
Бізе кокосове:
4 великі білки 2 скл. кокосової стружки 140 г цукру 1/3 ч. л. розпушувача 1 ст. л. борошна
Горіхова маса:
4 яйця 180 г цукру 180 г змелених волоських горіхів 1 ч. л. меленої кави 1/2 ч. л. розпушувача
Крем кавовий:
300 г дуже м'якого масла (найкраще залишеного на ніч при кімнатній температурі) 2 яйця 2 жовтка 200 г цукру-пудри 4 ч. л. розчинної кави 2 x 50 мл води
Поливка:
50 г вершкового масла 10 ст. л. молока 1/2 скл. цукру-пудри 3 ст. л. з верхом какао
Тісто:
З усіх складників замісити тісто та поділити на дві рівні частини (найкращим способом приготування такого тіста є змішування його в міксері)
Першу частину тіста викладаємо в форму, змащуємо варенням та готуємо кокосову масу.
Білки з цукром збиваємо до міцної піни, до неї додаємо кокосову стружку, вимішану з борошном та розпушувачем. Збиваємо ще хвилину до поєднання складників. Викладаємо масу на тісто та печемо при температурі 180 С 40 хвилин. Останні 7 хвилин підпікаємо хіба низ.
Другу частину тіста викладаємо в іншу форму, змащуємо варенням та готуємо горіхову масу.
Яйця збиваємо близько 8 хвилин, до світлої, пухкої маси. Додаємо мелені горіхи з кавою і розпушувачем. Піну з горіхами викладаємо на тісто та печемо так само, як з кокосом.
Випечені коржі залишити охолонути, найкраще на ніч.
Кавовий крем:
Каву залити кип'ятком (50 мл) і залишити до повного остигання.
Цілі яйця і жовтки збивати до світлої маси, приблизно 7 хвилин.
Тим часом цукор та воду (50 мл) поставити в каструлю з товстим дном на вогонь і зварити сироп.
До збитих яєць додаємо по ложці гарячого сиропу та збиваємо далі на великій швидкості. Залишаємо охолонути до кімнатної температури.
Масло збиваємо до білої, пухкої маси приблизно 10 хвилин, після чого додаємо по пів ложечки кави, продовжуючи збивати. Додаємо яйця з сироп і збиваємо до з'єднання всіх складників.
Поливка:
Молоко, масло і цукор нагріваємо в горнятку до розчинення. Додаємо какао і підігріваємо ще хвилину, весь час енергійно помішуючи. Зняти з вогню, помішуючи ще хвилину та вилити на пляцок.
На тісто з кокосовою масою викладаємо крем і накриваємо коржем з горіхами.
Залишаємо в холодильнику на ніч. За 45 хвилин до подачі виймаємо з холодильника.
Джерело: Рецепт взяла тут
|
|