Для початку приготуємо карамель. Поставимо маленьку каструльку з цукром на повільний вогонь. Помішуючи, розтопимо цукор. Іншу каструльку з вершками на вогонь і доведемо майже до кіпенія. Як тільки цукор повністю розтопився (стежте, щоб не згорів), знімемо його з вогню і додамо масло і сіль, ретельно перемішаєм.В кілька підходів вливаємо гарячі вершки, добре перемішуючи. Знову ставимо каструльку на вогонь (повільний) і помішуючи тримайте її на вогні приблизно 6-8 хвилин.
Готову карамель переливаємо в мисочку і охолоджуємо при кімнатній температурі, накривши харчовою плівкою, пакетом "до тіла", щоб не утворилася скоринка на поверхні.
Далі займемося тістом. Просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. В іншій мисці добре збиваємо цукор і ванільний цукор з розм'якшеним маслом. По одному додаємо яйця, збиваючи після кожного. Далі - половину сухих інгредієнтів, потім молоко, потім решту сухої суміші.
Готове тісто розкладаємо по формах і випікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах. Має вийти 12 штук.
Поки печуться капкейки, ми очистимо і поріжемо кубиками яблука. Розігріваєм на сковороді одну столову ложку нашої карамелі. Добавим яблука з корицею і карамелізуєм їх пару хвилин до м'якості. Перекладемо в миску, остудити і після повного охолодження змішаємо з рештою карамелю.
Приготовимо крем. Для цього розм'якшене масло збиваємо міксером кілька хвилин, поки воно не посвітлішає. Додаємо цукрову пудру і вершковий сир і збиваємо до однорідності. Перемішуємо ложкою до гладкості. Готові капкейки повністю охолоджуємо і за допомогою тонкого гострого ножа вирізаємо їх сердцевинки. Заповняєм капкейки начинкою і закриваємо кришечкою. Перекладаєм крем в кондитерський мішок і прикрашаємо капкейки білими шапочками. Оформляємо за бажанням. Можна присипати кожен капкейк корицею. Відправляємо капкейки в холодильник на годину.
Смачного!