|
Інгредієнти для тіста: 125 гр м'якого вершкового масла 3 с. ложки з верхом цукрової пудри 1 яйце 1 пакетик ваніліну 1 ч.л. апельсинової цедри 250 гр борошна (можливо і більше, залежатиме від того скільки візьме тісто)
Інгредієнти для крему: 400 мл молока 100 мл білого вина(я брала свіжовижатий апельсиновий сік) 3 жовтки ванілін 1 ч.л. апельсинової цедри 6 с.л. цукру 4 с.л. борошна з верхом 5-6 яблук для розочок
Розмішати масло з цукром, ваніллю і цедрою, додати яйце і 100 грм муки. Далі муку додавати по-трошки. Тісто має бути м'яким.
Тісто розстелити у форму для випікання діаметром 22/24 см. Форму залиште в холодильнику, поки приготуєте крем.
Для крему змішати муку з цукром, ваніллю і цедрою. Додайте жовтки і трохи молока. Розмішайте до отримання гладкої консистенції. Додайте решту молока і вино. Зваріть крем, постійно перемішуючи, щоб не було грудок і охолодіть.
З допомогою пристосування для читки овочів заготовляємо стрічки для троянд разом з шкіркою. Укладаємо яблучні стрічки трояндами. Викладаємо крем на тісто, на нього троянди.
Глазуруємо троянди нагрітим конфитюром або розведеним водою мармеладом, що є під рукою. Випікаємо при температурі 180 градусів в попередньо нагрітій духовці, поки тісто спечеться, а яблука стануть золотистими.
цього разу яблука не глазурувала, а присипала трошички цукром. а коли тортик охолов то приготувала желе для торту і таким чином зробила свої трояндочки блискучими)
Джерело: мамусин записник)
|
|