|
Бісквіт: 5 яєць, 1ст. цукру(неповний), 1ст. борошна, 1ч.л. розпушувача, 2ст.л. крохмалю, ванільний цукор.
Окремо збиваємо білки з половиною норми цукру,окремо збиваємо жовтки з другою нормою цукру і ваніллю,додаємо інші інгредієнти і збиті білки. Печемо один корж 30хв. при температурі 160град. Охолоджуємо і розрізаємо на три частини.
Чорнична маса: 1/2л. чорниці(у мене заморожена), 1/2ст. цукру, 3п. ягідного желе(галярэтки).
Чорницю засипаємо цукром,нехай пустить сік,і доводимо до кипіння,додаємо ягідне желе,добре вимішуємо і охолоджуємо.
Полунична маса: 1/2л. сметани, 1/2ст. цукру, 1п. полуничного желе(галяэтки), 1/4ст. води.
Сметану збиваємо з цукром,вливаємо полуничне желе,розчинений в 1/4ст. води,і охолоджуємо.
Крем:
1/2б. згущеного молока + 200г. масла.
Збірка: На низ - бісквіт,зверху - крем,тоді половина чорничної маси,далі кукурудзяна печиво,замочені в сиропі,кави або теплому молоці,знову чорнична маса,а після того полунично-сметанна маса і третій бісквіт.
Зверху можна залити помадкою,я ж змастила полуничної масою і посипала тертим шоколадом. Ставимо в холодильник до повного застигання.
Всім приємного апетиту!
Джерело: Власна імпровізація
|
|