350 г полуниці 5 ст. л. холодної води 200 г жирних вершків (33-35%) 1 ч. л. лимона (я замінила на лимонну кислоту) 130 г цукру 16-17 г желатину
Залийте желатин водою і залиште на 20 хвилин. Нагрійте суміш на плиті (не доводьте до кипіння!) До повного розчинення і остудіть. Полуницю промийте, почистіть і подрібніть в блендері разом з цукром і соком лимона. Збийте в окремій мисці вершки до твердих піків. І протріть потім у цю миску полуничне пюре через сито. Додайте желатин і акуратно перемішайте. Розлийте по силіконовим формах і поставте в холодильник до застигання. Щоб витягнути суфле, опустіть силіконові формочки на кілька секунд у гарячу воду (тільки щоб вода на суфле не потрапила). Не перетримайте, а то розтане.
P.S. Ніжнесенький десертик!!!!!
Джерело: olga-phoenix.livejournal.com
|