Горіховий корж:Горіхи змолоти в блендері змішати з сухарями і кавою.
Окремо збити білки +60 гр цукру і жовтки +60 гр цукру.
Порціями підмішати білки до жовтків , тоді добавити сухі інгредієнти.
Випікати в розігрітій духовці 180 0С - 40 хв.
Готовність перевірити зубочисткою до сухої палочки.
Маковий коржМак залити водою і уварювати до повгого випаровування рідини.
Змолоти на мясорубці ( я молола на Мрії)
До маку додати манку, сухарі, розпушувач.
білки і жовтки збити так само яка і на горіховий корж.
До жовтків добавти сухі інгредієнти і тоді порціями підмішати жовтки.
Пекти до сухої палочки 40-45 хв 175 0С.
Для крему цукор змішати з водою і поставити на середній вогонь. Як тільки сироп закипить, почати збивати яйця і жовток до пухкої маси близько 5 хвилин. Готовий сироп (з пробою на м'яку кульку) влити тонкою цівкою в яйця і продовжити збивати до охолодження маси.
Масло збити до пишноти і поступово підмішувати до нього порціями яєчну суміш по 2-3 столових ложки. Температура масла і яєць повинна бути однаковою, щоб крем не расслоївся. Наприкінці влити 2 ложки звареної і остудженої кави.
Крем трохи охолодити в холодильнику .
Кожен охолоджений корж розрізати на 2 коржі і просочити їх кавою або лікером.
Зібрати торт, перемастивши кремом і обмастити верх і боки торта.
Декорувати торт і залишити в холодильнику настоятись на ніч.
Розсипчасті горіхові і макові коржі , пухнастий крем з ароматом кави - все це робить тортик неймовірно смачним.
Приємного апетиту!!!