Тісто:9 білків 2 скл.цукру 1 скл. борошна 1.5 скл. мелених горіхів Крем:9 жовтків цукор молоко 400г масла Борошно просіяти, змішати з подрібненими горіхами. Збити білки до стійкої піни, додати поступово цукор. Додати борошно з горіхами і обережно вимішати вручну. Випекти 3 коржі на застеленому пергаментом деку діаметром 25 см при температурі 170С 45-60 хв (дивіться по своїй духовці). Взяти однаковий об'єм жовтків, молока та цукру. Жовтки розтерти з молоком, додати цукор. Заварити на малому вогні, помішуючи. Остудити, збити з маслом. Перекласти охолоджені коржі.
P.S. Тісто збивала по пів порції і випікала 2 коржі на деку розміром 25х35 см. Потім третину від кожного коржика відрізала і таким чином мала третій корж, який пішов в середину. Вийшов квадратний тортик.
Тортик за смаком нагадує "Київський". В кого не складається з випічкою класичного варіанту, раджу спробувати.
Джерело: Рецепт взяла на сайті u-samovara.ru
|