|
Тісто: 3 скл. борошна 1 пач (18 г) польського порошку для печива 1 пачка маргарину вершкового 6 жовтків 1 скл цукру 100 г вершкового масла 1 ч. л. апельсинової цедри
Крем: 1 б. вареного згущеного молока 400 г вершкового масла 1 ст. л. натуральної кави, розведеної в 1ч. л. гарячої води 50 г коньяку
Борошно змішати з порошком для печива додати маргарин та масло і посікти ножем до утворення крихт. Окремо жовтки збити з цукром міксером, додати цедру. Жовтки з цукром додати до борошна та замісити тісто. Розділити борошно на дві частини. Одну частину розкачати качалкою та викласти на деко. Зверху змастити густим повидлом, посипати горіхами та покрити білковою масою.
Білкова маса: 3 білки збити з 0,5 склянки цукру. Цукор додавати порціями. Збивати білки до густих піків. Потім додати 1 пач польського вишневого киселю. Випікати у духовці до золотавого кольору . Іншу частину тіста теж розкачати, покласти на деко, змастити густим повидлом та посипати родзинками та змастити білковою масою та випекти. Між 1 та 2 коржами кладемо маковий корж.
Маковий корж: 6 білків збити з 1 скл цукру та 1 пач ванільного цукру на міцну піну., додати 1 скл сухого перемеленого в кавомолці та маку та додати 100 гр білої кокосової стружки. Випікати приблизно 30 - 40 хвилин.
Крем. Масло збити міксером поступово додаючи згущене молоко, потім додати каву і збиваючи далі влити порціями коньяк. Перемастити корі кремом. Прикрасити за своїм бажання. У мене деко розміром 29 см на 34 см. Із цієї порції виходить великий гарний торт . Дуже - дуже смачний. Торт на розрізі.
|
|