Тісто:Масло кімнатної температури добре збити з цукровою пудрою, додати по одному жовтки. В кінці додати борошно та добре збити міксером. Тісто загорнути в харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год.
Потім розділити на 10 частин, руками розприділити по формах (в мене металеві, попередньо я їх змастила маслом та обсипала борошном). Зверху розмістити маково-яблучну начинку і випекти в духовці при 180 градусах приблизно 15-18 хв.
Тісто дуже ніжне і мяке. Зайвого борошна підсипати не потрібно! Я зробила тісто заздалегідь за декілька днів (потрійну порцію) і помістила його в морозилку. Після розморожування воно нічим не гірше за щойно приготовлене.Начинка:Мак змолоти на кавомолці, залити невеликою кількістю кипятку, додати цукор або пудру до смаку і розмішати. Виделкою збити яйце і додати до макової маси.
Я додала одразу ціле яйце і макова маса була рідкуватою на мій погляд, тому я ще додала 3 повних ст. л. манки. Можна не додавати ціле яйце, тоді і манки підсипати не потрібно.
Яблука очистити від шкірки та нарізати дольками завтовшки 3-4 мм.
На тісто викласти чайну ложку макової маси та накрити зверху долькою яблука.
Крем білковий (від Волошки):Як готувати читайте
тут.
В кінці я ще додала краплю харчового барвника. Можна не додавати.
Залишилось остиглі корзинки прикрасити кремом зі шприца.
Смачного!