Злегка збити міксером білки (так щоб тільки побіліли), додати цукор, ваніль і лимонну кислоту (кристаликами). Поставити все це на водяну баню (щоб вода кипіла) і збивати міксером 10-15 хвилин. Коли крем зіб"ється, зняти з водяної бані і збивати ще 3-4 хвилини.
Крем схожий до білково-заварного, дуже добре тримає форму, має виражений зефірний смак. Рецепт найшла на просторах інтернету, давно лежав у загашнику, а це рішилась спробувати і залишилась дуже задоволена ефектом:)
Славочко, крем не осідає ні в холодильнику, ні на повітрі. Один торт я розмальовувала одразу, а інший десь через 3 години, як зробила, ніде нічого не порушилось, крем залишився однакової консистенції. Із білково-заварним я , наприклад, не дружу, то не доварю сироп, то переб"ю, а із цим ніякої мороки, а ефект супер, і на вигляд - білесенький, і на смак - смачно:) Бордюри виходять дуже фігурними - кожне реберце чітко видно. Ось ще хочу спробувати із нього квіти якісь робити- троянди, хризантеми, фіалки:)
та от я теж, ніби все добре, а в холодильнику відділилося трохи сиропу, вже на торт і не мастила. Тому про цей твій новий варіант питала. Дякую!!!! Матиму тепер альтернативу!!!