Це рецепт з польського сайту, в оригіналі з ягодами. В дужках напишу свої зміни.
Тісто:
250 г м'якого вершкового масла, витягнути заздалегідь з холодильника, щоб було кімнатної температури (в мене було 200 г )
200 г цукру
4 яйця кімнатної температури
3/4 ч. л. ванільного естракту (1 п. ванільного цукру )
350 г борошна (трошки менше пішло )
2 ч.л. розпушувача (1 ч. л. соди, погасила в сметані )
160 мл вершків 12% кімн. темп. (рідка домашня сметана )
200 г ягід(смородина, чорниця тощо ) в тісто + 1 ст.л. борошна для їх обсипання. (додала мак, ізюм, шоколад )
цукрова пудра для посипки
Приготування:
1. Просіяти борошно, змішати з розпушувачем.
2. Крем-масло збити з цукром на високих обертах міксера протягом 4 хв.
Зменшити до низької швидкості, додавати по 1 яйцю. Після кожного додавання яйця збивати по 30 с. Додати ваніль, вимішати.
3. До масляної маси додати половину борошна, перемішати швидко. Додати сметану(в мене з содою, розпушувач не додавала ), перемішати. Всипати решту борошна, добре перемішати. Тісто як дуже густа сметана.
4. Ягоди посипати борошном і додати до тіста, акуратно перемішати ложкою. Думаю, що сюди замість ягід можна додати і сухофрукти. Я додала 2 ст. л. сухого маку, жменю ізюму, 50 г порізаного на дрібні кубики шоколаду.
5. Тісто перекласти в силіконову форму з діркою, змащену олією і пекти в попередньо розігрітій духовці 65 хв при темп. 180 гр. (в мене спеклося за 50 хв при темп. 200 гр). Остудити бабку.
6. Вибрати з форми, щедро посипати цукровою пудрою (тоді кількість цукру в тісті можна трохи зменшити ). Або залити глазур'ю: по 3 ст. л. цукру, какао, молока і 50 г масла. Можна ще додати трохи ромового ароматизатора, тоді смак цукерок Ромашка виходить. Смачного!