|
Тісто: 5 жовтків 2 пач. маргарини (пачка 250 г) 6 ст.. лож. сметани 4 скл. борошна ( або скільки забере)
Макова начинка: 2 скл. маку 9 жовтків 1 скл. цукру 2 ст.лож. меду 200 г родзинок
Кокосова начинка: 9 білків 9 ст.лож. цукру 1 ст.лож. крохмалю 1 ч.лож порошку до печива 300 г кокосу
Крем: Масло+вар.згущонка+кава+коньяк.
Для тіста: Маргарин посікти з борошном. Додати збиті жовтки зі сметаною. Швиденько замісити тісто, приблизно як на вареники, поділити на 6 частин, і поставити в холодильник на 12 годин.
Макова начинка: Мак запарити і змолоти або розтерти. Жовтки добре збити з цукром і медом. Вимішати з маком, додати родзинки (за бажанням)
Кокосова начинка: Білки добре збити,поступово додаючи цукор. Додати крохмаль, порошок і кокос, легенько вимішати. Умовно розділити макову і кокосову начинки на 3 частини.
Розкачати частину тіста, викласти полосками макову і кокосову начинку і прикрити другою частиною тіста. Коржі перед випічкою поколоти,щоб не було пухирців. Так випекти три коржі.
Крем: Масло добре збити,додаючи варену згущонку. Вкінці додати трошки кави і коньяку. (Точно скільки чого, вибачаюсь, не скажу. Як завжди роблю на око) Перемастити коржі кремом,боки теж змастити і обсипати крошкою. Прикрасити за бажанням. P.S. Взагалі-то в оригіналі, мало бути по-іншому. Тісто мало б ділитись на три частини, зверху полосками начинка і так пекти. Буду наступного разу ще й так пробувати. Думала потім виставлю рецепт,але дівчата просять,тому виставляю свій варіант. А ви пробуйте,експерементуйте.
P.S. Форма 24-36. Маргарин-краще вершковий,пачка 250 г
Джерело: Від Оксанки з Івано_Франківська.
|
|