|
500 г полуниці 500 г цукру 75 глюкози 20 г яблучного пектину 1 ч. л. лимонної кислоти дрібний цукор для обвалювання мармеладу
Заздалегідь приготувати форму для мармеладу. Обтягнути дно харчовою плівкою та змастити олією. Збити полуницю в блендері до однорідного стану. Відділити від загальної маси 100 г цукру та перемішати його з пектином. Це потрібно для того. щоб пектин не злипався, коли будете додавати його в мармелад. Лимонну кислоту розвести в одній столовій ложці води та відкласти в бік. Полуничне пюре покласти у каструльку з товстим дном. Довести до кипіння на середньому вогні і тонкою струйкою всипати пектин з цукром, інтенсивно розмішуючи вінчиком. Прокип'ятити ще дві хвилини та всипати весь цукор. Додати глюкозу та нагріти суміш до 106 градусів, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. При досягненні суміші 106 градусів, швидко зняти її з вогню та влити лимонну кислоту. перемішати та вилити в форму для застигання. Залишити на 6 годин. Нарізати ножем, вмоченим в олію. Обваляти в цукрі, дати трошки підсохнути та насолоджуватись!
P.S. Рецепт з журналу Дякую!
|
|