(на 2 літрових банки):
1 кг полуниці
2 кг цукру
Полуницю промити в проточній воді кілька разів і помістити в друшляк, щоб стекла вода. Очистити від плодоніжок.
Потім розмістити в емальованій мисці (не дуже великий) і засипати 1 кг цукру. Залишити до вечора, щоб пустила сік. Якщо полуниця все-таки сухувата, можна додати півстакана води.
Увечері миску поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і кип'ятити 10 хвилин (періодично помішуючи деревяою ложкою). Залишити полуницю в мисці до ранку.
Вранці знову довести до кипіння. У тепле варення всипати 1 кг цукру і знову залишити до вечора. Увечері прокип'ятити на мінімальному вогні до повного розчинення цукру і зняти.
Через 30-60 хвилин розлити по стерильних банках (закатувати кришками не потрібно). Коли варення остигне - накрити папером і зав'язати.