Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Полуничний поцілунок
 

Полуничний поцілунок

5 лютого, 2014  |  Коментів (16)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Полуничний поцілунок

Коржі:
5 яєць
2 скл. цукру
1 скл. сметани
1 ч. л. амонію
2 скл. борошна
100 г маку

Крем Шарлот:
200 г цукру
1 яйце
150 мл молока
400-450 г масла
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку

Полунична прослойка:
1 кг полуниці
цукор до смаку
40 г желатину

Форма 24-36 см
Коржі:
Амоній розвести у сметані.
Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, сметану з амонієм, борошно.
Розділити тісто на три частини. До двох додати мак.
Форму застеляти пергаментом, спекти три коржі. Два з маком, один білий.
Полунична прослойка:
Желатин розвести у невеликій кількості води, розігріти на водяній бані. Полуницю збити в блендері на пюре, додати цукор до смаку, розігрітий желатин.
Форму, в якій пеклися коржі, застелити харчовою плівкою, вилити половину полуниці. Поставити, щоб застигло. Другу половину зробити таким ж чином.
Крем Шарлот:
Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну).
Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
Сироп охолодити, накривши плівкою.
Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу, ванільний цукор. Вкінці додати коньяк.
Перекладати так: маковий корж-крем-полунична прослойка-крем-білий корж-крем-полунична прослойка-крем-маковий корж.


Полуничний поцілунок

P.S. Полуницю використовувала заморожену. Коржі добре сюди пасують. Пляцок з гарною кислинкою. Але наступного разу спробую посипати сухим желатином прослойку при перемащуванні (десь таке читала). Бо на третій день трошки слоїлися, якщо тонко нарізати. Але, то досить смачно.
На рахунок крему вибачаюсь наперед, бо точну пропорцію масла не пам'ятаю, пляцків більше пекла і далі на око.

Джерело: Ідея від Lubany, з моїми змінами.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Майя Шутенко (5 лютого 2014 19:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Галинко,дякую за Ваші неповторні смаколики!!!!!!!!!!!!!!!!!! a0a
 



#2 написав: galalviv (5 лютого 2014 19:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 17
Галя, я від розрізів вашої випічки балдію - все рівненько, акуратно - на висоті !!!!! - любуюся щоразу.
 



#3 написав: Тереза (5 лютого 2014 20:09)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Я б не відмовилась від такого полуничного поцілунку!!!Дякую!Фото-бомба!!! belay
 



#4 написав: Darka (5 лютого 2014 21:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Пляцок чудовий love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: dgirina (5 лютого 2014 22:17)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
Такий шикарний вигляд -СУПЕР


--------------------
ІРИНА
 



#6 написав: oksana d (5 лютого 2014 22:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Цитата: galalviv
я від розрізів вашої випічки балдію - все рівненько, акуратно - на висоті !!!!! - любуюся щоразу.


Я теж. Дякую за неймовірні рецепти випічки! a0a
 



#7 написав: Galina_Nedomirko_ (7 лютого 2014 06:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Всім-всім дякую за увагу,за приємні слова. a0a a0a a0a
І буду радіти,якщо і вам прийде ло смаку.
 



#8 написав: ОЛЕСЯ (8 лютого 2014 00:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
І знову черговий шедевр.
Галю, а у Вас стакан 200 або 250 мл?


--------------------
 



#9 написав: Galina_Nedomirko_ (8 лютого 2014 06:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: ОЛЕСЯ
І знову черговий шедевр.
Галю, а у Вас стакан 200 або 250 мл?

Дякую,Олеся! b5a
Ти знаєш,що я роблю все на око. lol Взагалі-то беру 200 г.Але цукру можу давати трошки менше як в рецепті,борошна -залежно від якості, більше або менше.
 



#10 написав: Galina_Nedomirko_ (27 лютого 2014 14:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Сподобався всім,то пекла на празник.Фото нічне.
 



#11 написав: Іванка (10 березня 2014 18:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Маю багато мороженої полуниці, але перетертої з цукром ) я так розумію, що її потрібно розморозити, а тоді вже вимішати з желатином ?
Цитата: Galina_Nedomirko_
Ти знаєш,що я роблю все на око. lol
мені б таке око))) lol
 



#12 написав: Galina_Nedomirko_ (11 березня 2014 07:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Іванка
я так розумію, що її потрібно розморозити, а тоді вже вимішати з желатином ?

Саме так,Іваночко.Розморозити і блендером перетворити на пюре.Потім вже додати желатин.

Цитата: Іванка
мені б таке око)))

request Ще так і не купила кухонної ваги.
 



#13 написав: idianka (16 березня 2014 13:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Ще мій шматочок до колекції ))



--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#14 написав: Наталюня (23 лютого 2015 08:25)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
дякую за чудовий рецепт!!! позавчора спекла, а вчора уже пробували ту смакоту! ріжеться рівненько. ось такий получився :)
 



#15 написав: Galina_Nedomirko_ (24 лютого 2015 08:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Цитата: Наталюня
дякую за чудовий рецепт!!! позавчора спекла, а вчора уже пробували ту смакоту! ріжеться рівненько. ось такий получився :)

Чудовий розріз,рада,що сподобався!
 



#16 написав: ксюня (19 квітня 2015 21:23)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 110
Дуууууже смачний тортик winked . Буду пекти ще.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100