Це взагалі і не рецепт, а так, скоріше спосіб.
Останнім часом я щось розлінилася, все роблю за спрощеною схемою. Так і тут: тісто замісила в хлібопічці, для начинки вигребла залишки різної смакоти з холодильника. Взагалі ж можна брати любе дріжджове тісто, яке ви любите, а для начинки згодиться все, що є у вашому холодильнику, але мушу сказати, що
лабане з часничком (ще раз окреме дякую Natalyi) та в'ялені помідори у здобному тісті смакують просто неймовірно, виходить такий ніжний кремовий смак, дуже соковита начинка.
Порції з одного замісу мені вистачає на 12 шт. кейків, якраз скільки в мене є формочок для кексів - звідси і порційність в інгрідієнтах начинки.
Отже,
замісити здобне тісто. Після того, як підійде, розділити його на 12 рівних частин, кожну скатати в маленьку кульку, а кульку потім розкатати товщиною десь в 1 см. На середину кожного кружальця покласти натертий або тонко нарізаний твердий сир, розрізану пополам оливку, в'ялений помідорчик, пів-кульки лабане, трішечки перетертої петрушки, зверху присипати дрібно порізаною зеленою цибулькою. Тісто защіпнути з чотирьох кінців, як би в мішечок такий, не щільно закручений, і перенести в змазану олією формочку для кексів. Залишити на 30 хв. у теплому місці. Потім змазати яйцем, збитим із молоком і поставити у нагріту до 200 градусів Цельсія духовку. Випікати 15 хвилин.
Така собі піца-кейк готова. Для пікніка саме то. Смачного!