|
Помідори сливки морська сіль оливкова олія приправа з прованських трав розмарин часник
Помідори краще вибрати невеликого розміру, м'ясисті, але кислуваті на смак. Чері не підійдуть, бо дуже солодкі. Отже, помідори розрізати навпіл, чайною ложечкою обережно дістати насіннячко, залишити такі собі "лодочки". Деко застелити пергаментом, на нього щільно викласти помідори, шкіркою донизу, як "лодочки". Зверху їх добре посолити, посипати прованськими травами, збризнути оливковою олією. В'ялити помідори в привідкритій духовці при температурі 90-100 градусів від 4 до 7 годин - залежить від розміру помідорів. Помідори не повинні бути висушені на "нєт", вони повинні бути м'якенькими, але не сирувато-сочні. Готові помідори вистудити. Приготувати випарену, суху банку. На дно налити оливкової олії, покласти зубчик часнику та гілочку розмарину, посолити. Закласти помідори, злегка втрамбовуючи, долити олією до верху. Зверху покласти часник, розмарин, посолити. Закрити кришкою, зберігати в холодильнику.
В ідеалі, звичайно, найкраще в'ялити їх на сонці, але ж не завжди собі можна таку розкіш дозволити, можна використати і сушку для овочів, але мені зручніше в духовці.
Джерело: рецепт з сайту gotovim-doma.ru
|
|