В теплій воді розчинити мед або цукор з дріжджами і залишити на 10-15 хв. Додати сіль, олію, половину муки і розмішувати. Коли мука гарно розчиниться додавати по трошки решту муки і вимішувати аж поки тісто перестане липнути до рук. Тісто і посуд в якому воно буде підходити, злегка змастити олією і прикрити рушником або харчовою плівкою і залишити на 1-2 год. (в мене підросло за 30 хв.).
Тісто розкачати в пласт 25х40 см. (мені було зручно розкачувати на пекарському папері). Змастити зверху томатним соусом, залишаючи по краях 6-7 см немащеними. На соус викласти половину потертої моцарели, потім салямі і полядвицю, зверху решту моцарели.
Яйце злегка збити і змастити краї тіста, які без начинки. Вузькі краї завернути на 2-3 см і скрутити рулет. Зверху змастити залишками яйця, притрусити тертою моцарелою або пармезаном і посипати сухою петрушкою (орегано). Гострим ножем зробити легенькі надрізи через кожні 4-5 см. Разом з пекарським папером перекласти на бритванку (дуже зручно). Випікати стромболі 10-12 хв. при температурі 240-250 градусів.
Дати злегка охолонути (5 хв.) і порізати на порції.
Смачного!
Р.s. В мене духовка без термометра, отож я випікала стромболі в розігрітій
духовці на середньому газі 25 хв. Готовність перевіряла дерев'янною шпажкою.