Тісто: 400-450 г борошна (залежить віл клейковини та якості борошна) 1 скл. (250 мл) теплої води 1 ст. л. цукру 1 ч. л. солі 1,5 ч. л. сухих дріжджів або 20 г свіжих дріжджів
Масляна суміш: 6 столових ложок топленого вершкового масла давлений часник тертий твердий сир
Приготування: В теплій воді розчинити дріжджі, цукор додати сіль, борошно. Замісити тісто та залишити його в теплому місті, щоб піднялося. Потім тісто трішки обмяти. Готове тісто порізати на шматочки розміром з грецький горіх та скатати у кульки. Кожну кульку тіста вмокнути у масляну суміш, викласти в один шар у форму круглу, можна для кексу. Посипати тертим сиром. Потім викласти ще один шар кульок у маслі і знову посипати тертим сиром. Поставити у тепле місце на 30 хвилин. Випікати у духовці при температурі 180-190 градусів ло рум’яної скоринки. Можна їсти окремо, можна з борщем. Їдять такий хлібчик відламуючи кусочки. Виходить смачний, з сирно- часничним ароматом. З'їдається за 5 хвилин, такий виходить смачний.
P.S. Виходить дуже смачний і на його приготування не йде багато часу.
Джерело: з маминого записничка
|