Сметану посолити до смаку, витиснути зубці часнику через давку. Готову сметану помістити на марлю (складену в 2 шари), зав'язати вузликом і підвішати на 1 добу. Потім ще на добу помістити на сито і в холодильник. Скатати маленькі кульки (2 см) і скласти у банку. Залити олією та додати перець чілі або ароматні трави.
Закрити кришкою та зберігати в холодильнику.
Смачного !
P.S.
Заливала соняшниковою олією, хоча можна і оливковою, і кукурудзяною. Спочатку на дно банки лила трішки олії (на 2-3 см), потім кидала туди кульки (так вони не прилипали до стінок і одна до одної), по потребі доливала олії, щоб кульки повністю нею покривалися.
Робила і з чілі, із базиліком (і так, і так смачно).
Роблю ці кульки часто. Гарно пасують до помідор, можна мастити на хліб, як окрема закуска теж смачно .
Джерело: За рецепт дякую Любані (lubany-b.livejournal).