|
600 г печінки 600 г нежирного м’яса (яловичина, або свинина, або 1 крілик) 600 г жирної свинини (найкраще – підгорля) 4 цибулини 1 корінь петрушки 1 – 2 морквини Лавровий листок, перець-горошок гіркий і пахучий 4 яйця 1 столова ложка маргарину 1 столова ложка крохмалю 1 столова ложка манки
М'ясо нарізати середніми шматками, залити невеликою кількістю води, щоб тільки прикрила м'ясо. Варити до напівготовності. Додати 1 цибулину, моркву, петрушку, лавровий листок і перець, трохи посолити, варити до готовності, відставити, щоб остигло. Печінку нарізати середніми шматками, залити кип’ятком, варити 4 хв., відцідити, відставити, щоб остигла. 3 цибулини посікти, втушити на олії до золотистого кольору. М'ясо відцідити, рідину не виливати. М'ясо, печінку, цибулю, моркву і петрушку тричі змолоти на м’ясорубці. Додати збиті яйця, маргарин, трохи рідини, в якій варилося м'ясо, крохмаль, манку, сіль і перець до смаку. Вимішувати, як тісто, поки не почне відставати від рук. Консистенція – як густа сметана. Форма 16х34 см. Форму вистелити папером. Пекти при 180 – 190 С, перевірити готовність, встромивши сірник в центрі паштету. Якщо сірник сухий, а паштет прирум’янився – вийняти, як трохи підстигне, викласти на дощечку, щоб повністю остиг.
Джерело: Рецепт зі старого маминого записника. Цей паштет пам'ятаю ще з дитинства у варіанті з кріликом ( бо ми тоді якийсь час вирощували кролів)
|
|