|
500 – 600 г м’яса (яловичина або свинина) 400 г квашеної капусти 1 склянка рису 1 середня цибулина 1 – 2 зубці часнику Паприка, кмин, сіль, пахучий перець, лавровий листок Сметана
М'ясо порізати шматочками 3 – 4 см, обсмажити. Цибулю посікти, втушити на олії, додати кмин і паприку. Змішати м'ясо і цибулю, трохи підлити водою і тушити до напівготовності. Квашену капусту трохи відтиснути, порізати. Якщо капуста дуже кисла, можна промити водою. Додати капусту до м’яса, вкинути 3 – 4 горошини пахучого перець, невеликий лавровий листок, посічений, або подушений часник. Тушити на невеликому вогні. Якщо треба, підлити трохи води. За 20 хв. до готовності додати промитий рис ( попередньо рис можна замочити в теплій воді). Долити води так, щоб покрила рис, посолити до смаку. Довести до готовності. В кінці можна додати зелень (свіжу, сушену чи морожену). Перед подачею заправити сметаною. Я все готую на плиті до моменту додавання рису. Тоді доводжу до готовності в духовці. В оригінальному рецепті не було пахучого перцю, лаврового листка і зелені – це вже моє. Можна замість сметани вже на тарілці трохи полити кетчупом – також смачно і кольоровіше.
Джерело: Цей рецепт дуже давно вишукав мій тато в книжці «Блюда иностранной кухни», видавництво «Вища школа», 1972 р. у розділі «Угорська кухня» і відтоді ця страва прижилася в нашій родині.
|
|