|
4 великі помідори - краще взяти м'ясистих сортів 1 гострий перець (бажано зеленого кольору) - червоного кольору перцю теж ніц не бракує, але можна побавитися з кількістю - якщо ви не великий любитель гострих страв, почніть з четвертини чи половини перчини... 2 середні цибулини 1 ст.л. томатної пасти 1/2 пучка петрушки 1 ч.л. сухої м'яти (я брала свіжу - поки є) сіль, чевоний гострий перець оливкова олія
1. З помідорів зняти шкірку. В блендер покласти помідори, цибулю, перець, петрушку, томатну пасту, свіжу мяту (суху додавати потім - разом зі сіллю). Збити до однорідної маси. 2. Викласти в миску, додати сіль, перець, суху м'яту. Настояти 20 хвилин. 3. Розкласти в баночки, зберігати в холодильнику. 4. При подачі в соусник чи піалку накласти езме, додати оливкової олії (небагато - на маленьку піалу 1 ч.л. олії), розмішати і смакувати з м'ясом, печеною картоплею, картоплею-фрі та всім, що вам до смаку.
P.S. Коли читала рецепт, думала, що цей соус гострий, коли спробувала - переконалася що була неправа - він дуууже гострий, але класний!!! Цікавий ще й тим, що готується з сирих овочів...
Рецепт також розміщений в авторській темі ось тут
Джерело: Рецепт від Інгуші зі сайту say7.
|
|