Ми деколи любимо не дуже корисну, але дуже апетитну на вигляд їжу - великі та високі канапки. яких обізвали гамбургерами.
Рецепт сьогоднішнього гамбургера - поєднання декількох рецептів та та додавання трошки від себе ...Булочки для гамбургерів
1. У 1,5 склянці (250 грамовому) теплої води (36 градусів) розвести 1 ст.л. сухих дріжджів.
2. 0,5 склянки молока закип'ятити, вилити в миску з 3 ст.л. цукру, 2 щіпки солі, 3 ст.л. масла вершкового або маргарину, розмішати, щоб масло розпустилося, спробувати щоб не було гарячим і вилити туди розчин дріжджів.
3. Розмішати, і всипати 3 склянки борошна, гарненько вимішати ложкою і всипати поступово ще 3 склянки борошна, коли в мисці стане ложкою вже важко заважати, висипали тісто на стіл і замісили протягом 5-8 хвилин, ще піде десь склянка борошна, щоб не прилипало до столу і рукам. Обмазати тісто олією і покласти назад в миску.
Я замішувала тісто в комбайні - тільки в кінці домісила трошки руками.
4. Накрити миску кришкою, і поставили підходити протягом години. Тісто дуже збільшується.
5. Вийняти тісто з миски, обім'яти і розділити на 18 частин (у мене вийшло 17 булочок). З кожного шматочку тіста сформувати кулю, а потім приплюснути до товщини 1 - 1,5 см і 10 - 12 см в діаметрі. Поставити на деко (змащене жиром чи застелене папером), накрити рушником і залишити ще на одну годину.
6. Змастити булочки молоком, посипати кунжутом і пекти при темп-і 200 градусів приблизно 15 хвилин - до рум'яної скоринки.
Я не посипала кунжутом - він в мене чомусь потім облітає
...
Рецепт булочок - зі сайту gotovim-doma.ru.
Котлетки для гамбургерів
Котлетки до гамбургерів готуються швидко, але в два етапи - підготовка фаршу і смаження котлеток.
1. 1,5кг мяса - свинини та телятини порівну - порізати невеликими кубиками, до 1/3 м'яса додати сіль, вимішати, мясо покласти в холодильник на 4 години.
2. Мясо перемолоти через мясорубку, добре вимішати, додати 5 ст.л. сухарів, 1 яйце, за смаком додати ще солі та мелений перець, відбити і знову поставити в холодильник на 2 години.
Сухарі та яйце можна не додавати - тоді отримаєте класичну котлету для гамбургера, але мені так більше сподобалося.3. Сформувати котлетки (діаметром трошки більшим, ніж булочки), сплюснути їх до 0,8 - 1см товщини.
3. Викладати на добре розігріту пательню без жиру. Смажити, почергово перевертаючи що 15 - 20 секунд (спочатку підсмажити секунд 30 з однієї сторони). Так ми отримаємо смачну скоринку і мінімум жиру.
4. Гарчі котлетки викладати на тарілку і відразу накривати плястеркою сиру - щоб сир трошки розтопився.
Перед приготуванням котлеток начиталася Хестона Блюменталя - цікавий дядько і чудовий шеф-повар - в рецепті використала деякі його прийоми.Приготувати:
- булочки
- котлетки з сиром
- кетчуп та муштарду
- великий помідор (або чері) - нарізати пластинками
- квашені чи мариновані огірки
- листки салату - обрізати чи відламати грубі кінчики
- цибулину - рекомедую тут використати кримську синю цибулю - її можна нарізати тонкими пластинами (на всю булочку) чи соломкою
Булочки для гамбургерів розрізати навпіл і підсмажити на сухій пательні - щоб не розмокали і були теплі.
І збираємо канапку:
на низ булочки викладаємо кетчуп, на верх булочки - муштарду
далі на нижню частину почергово викладаємо помідор,
котлетку зі сиром,
цибулю,
огірок,
салату і накриваємо верхньою частиною з муштардою.
Далі - постаратися вкусити усю канапку в висоту за один раз...
обговорення і пропозиції тутЯк варіанти - рекомендую приготувати також чикенбургер або улюблений гамбургер хобіта Фродо