Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
5 жовтня 2012 18:14
Повідомлення #411


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Мене ним пригостили на одному зібранні і я відразу переписала рецепт - дуже простий, невибагливий і смачний.
Дітям не признавалась, що там всередині...


Приготувати:
250 г масла
1 скл (250мл) цукру - краще перемолоти на кавамолці
3 ст.л. з гіркою какао
1 скл горіхів - попередньо можна підсушити на пательні або в мікрохвильовці, потім перемолоти на середній терці
2 скл. вівсяних пластівців Brugen - вони менші за наші звичайні
5 крап.мигдал. аромату
100 г кокосової стружки

1. Масло, цукор, какао вимішати в мисці (можна збити міксером)



2. В іншій мисці змішати пластівці, горіхи та каплі мигдалю.


3. Все разом вимішати, за допомогою 2 чайних ложечок формувати цукерки (можна побавитися і зробити кульки, але мені так більше сподобалося), обкачати в кокосових пластівцях.
4. Охолодити і тримати в холодильнику.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 6 жовтня 2012 12:10
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
5 жовтня 2012 23:32
Повідомлення #412


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Цікава альтернатива пампушкам до борщу (і не потребує духовки)- єдиний мінус - тяжко вставати зі столу :lol:

Тісто:
1 кг муки
11 г сухих дріжджів - Саф-момент
4 ч.л. цукру
1,5 ч.л. солі
100 г олії
2,5 скл (250мл) води


Для паляниць:
2 пучки петрушки
(замінила кропом :smile: )
2 - 3 головки часнику
сіль


1. 1/2 скл. води (125мл) + 4 ч.л. цукру + дріжджі - розмішати, залишити, щоб забродило.
2. за цей час приготувати намазку - дрібно нарізати петрушку, додати часник, пропущений через часникодавку, 1 ч.л. з гіркою солі, 2 ч.л. кипяченої води, 2 ст.л. олії - розмішати
3. Просіяти муку. До склянки з дріжджами долити до верху теплої води і вилити в муку. До 1/2 скл. олії долити до верху води і знову таки вилити в тісто - в результаті вийшло 3 скл. рідини на 1 кг муки. Додати сіль і добре все вимішати.
Тісто буде липке. Залишити в теплому місці, щоб підійшло (можна миску з тістом поставити у відро чи таз з теплою водою - на 30 хвилин.

А тепер все робиться швидко і просто:
Поверхню, де будете виробляти тісто і руки змастити олією, набирати тісто, розміром з кулак (чи кулачок), сформувати кулю, розпластати і смажити на розігрітй пательні на олії (2 - 3 ст.л. - я наливала трошки більше - це залежить від розмірів пательні, на якій будете смажити) з обох сторін.
Викладати на тарілку, зверху накладати 2 ч.л. часникової суміші і змастити нею рівномірно паляницю - на цей запах збіжаться усі!!!
Дуже смакує до борщу!!!
Як на мене, краще готувати1/2 порції (якщо сім'я не дуже велика - вони більше смакують свіжі).

Рецепт знайшла в щоденнику Тані Одеси на blog.kp.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 9 січня 2013 23:47
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
5 жовтня 2012 23:46
Повідомлення #413


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250


Коли читала рецепт, думала, що цей соус гострий, коли спробувала - переконалася що була неправа - він дуууже гострий, але класний!!!
Цікавий ще й тим, що готується з сирих овочів...


4 великі помідори - краще взяти м'ясистих сортів
1 гострий перець (бажано зеленого кольору) - червоного кольору перцю теж ніц не бракує, але можна побавитися з кількістю - якщо ви не великий любитель гострих страв, почніть з четвертини чи половини перчини...
2 середні цибулини
1 ст.л. томатної пасти
1/2 пучка петрушки
1 ч.л. сухої м'яти (я брала свіжу - поки є)
сіль, чевоний гострий перець
оливкова олія


1. З помідорів зняти шкірку. В блендер покласти помідори, цибулю, перець, петрушку, томатну пасту, свіжу мяту (суху додавати потім - разом зі сіллю). Збити до однорідної маси.
2. Викласти в миску, додати сіль, перець, суху м'яту. Настояти 20 хвилин.
3. Розкласти в баночки, зберігати в холодильнику.
4. Приподачі в соусник чи піалку накласти езме, додати оливкової олії (небагато - на маленьку піалу 1 ч.л. олії), розмішати і смакувати з м'ясом, печеною картоплею, картопле-фрі та всім, що вам до смаку.

Рецепт від Інгуші зі сайту say7.

Рецепт також розміщений ось тут
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
6 жовтня 2012 09:14
Повідомлення #414


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Цитата: Ірка-Шкірка
він дуууже гострий, але класний!!!
Цікавий ще й тим, що готується з сирих овочів...

Іринко,оооо,це саме те,що треба!!!!
Дуже полюбляю гострі приправи,багато перцю та часнику.
Дякую за чудовий перепис.Мені аж запахло в кімнаті тими прянощами ммм!

Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 6 жовтня 2012 10:12
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 жовтня 2012 22:40
Повідомлення #415


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ми деколи любимо не дуже корисну, але дуже апетитну на вигляд їжу - великі та високі канапки. яких обізвали гамбургерами.
Рецепт сьогоднішнього гамбургера - поєднання декількох рецептів та та додавання трошки від себе :t0242: ...


Булочки для гамбургерів


1. У 1,5 склянці (250 грамовому) теплої води (36 градусів) розвести 1 ст.л. сухих дріжджів.
2. 0,5 склянки молока закип'ятити, вилити в миску з 3 ст.л. цукру, 2 щіпки солі, 3 ст.л. масла вершкового або маргарину, розмішати, щоб масло розпустилося, спробувати щоб не було гарячим і вилити туди розчин дріжджів.
3. Розмішати, і всипати 3 склянки борошна, гарненько вимішати ложкою і всипати поступово ще 3 склянки борошна, коли в мисці стане ложкою вже важко заважати, висипали тісто на стіл і замісили протягом 5-8 хвилин, ще піде десь склянка борошна, щоб не прилипало до столу і рукам. Обмазати тісто олією і покласти назад в миску.
Я замішувала тісто в комбайні - тільки в кінці домісила трошки руками.
4. Накрити миску кришкою, і поставили підходити протягом години. Тісто дуже збільшується.
5. Вийняти тісто з миски, обім'яти і розділити на 18 частин (у мене вийшло 17 булочок). З кожного шматочку тіста сформувати кулю, а потім приплюснути до товщини 1 - 1,5 см і 10 - 12 см в діаметрі. Поставити на деко (змащене жиром чи застелене папером), накрити рушником і залишити ще на одну годину.
6. Змастити булочки молоком, посипати кунжутом і пекти при темп-і 200 градусів приблизно 15 хвилин - до рум'яної скоринки.
Я не посипала кунжутом - він в мене чомусь потім облітає :feel: ...
Рецепт булочок - зі сайту gotovim-doma.ru.



Котлетки для гамбургерів


Котлетки до гамбургерів готуються швидко, але в два етапи - підготовка фаршу і смаження котлеток.

1. 1,5кг мяса - свинини та телятини порівну - порізати невеликими кубиками, до 1/3 м'яса додати сіль, вимішати, мясо покласти в холодильник на 4 години.
2. Мясо перемолоти через мясорубку, добре вимішати, додати 5 ст.л. сухарів, 1 яйце, за смаком додати ще солі та мелений перець, відбити і знову поставити в холодильник на 2 години.
Сухарі та яйце можна не додавати - тоді отримаєте класичну котлету для гамбургера, але мені так більше сподобалося.
3. Сформувати котлетки (діаметром трошки більшим, ніж булочки), сплюснути їх до 0,8 - 1см товщини.
3. Викладати на добре розігріту пательню без жиру. Смажити, почергово перевертаючи що 15 - 20 секунд (спочатку підсмажити секунд 30 з однієї сторони). Так ми отримаємо смачну скоринку і мінімум жиру.

4. Гарчі котлетки викладати на тарілку і відразу накривати плястеркою сиру - щоб сир трошки розтопився.
Перед приготуванням котлеток начиталася Хестона Блюменталя - цікавий дядько і чудовий шеф-повар - в рецепті використала деякі його прийоми.

Приготувати:
- булочки
- котлетки з сиром
- кетчуп та муштарду
- великий помідор (або чері) - нарізати пластинками
- квашені чи мариновані огірки
- листки салату - обрізати чи відламати грубі кінчики
- цибулину - рекомедую тут використати кримську синю цибулю - її можна нарізати тонкими пластинами (на всю булочку) чи соломкою

Булочки для гамбургерів розрізати навпіл і підсмажити на сухій пательні - щоб не розмокали і були теплі.

І збираємо канапку:

на низ булочки викладаємо кетчуп, на верх булочки - муштарду


далі на нижню частину почергово викладаємо помідор,

котлетку зі сиром,

цибулю,

огірок,

салату і накриваємо верхньою частиною з муштардою.

Далі - постаратися вкусити усю канапку в висоту за один раз...



обговорення і пропозиції тут

Як варіанти - рекомендую приготувати також чикенбургер або улюблений гамбургер хобіта Фродо

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 жовтня 2012 23:22
Перейти на початок сторінки
fialetka
26 жовтня 2012 12:12
Повідомлення #416


Молода господинька
  • 34

Репутація: 47
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 63
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 405
Вибачайте, що не по темі, але я якраз роблю ваш Зимовий український салат, хотіла запитати чи туди не йде морква? на фото ніби видніється, чи то перець такий оранжевий? Чогось була впевнена що туди ще й моркву треба, підготувала, тепер не знаю давати чи ні.
Перейти на початок сторінки
кечамут
26 жовтня 2012 19:03
Повідомлення #417


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 8
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 27
Реєстрація: 21.09.2012

ICQ:--

Бали: 102
Ірка-Шкірка,
Торт супер, :wink: пекла вже два рази. Так з'їли, що і не встигнеш за фотоапаратом. :tongue:
Перейти на початок сторінки
Олена Швець
31 жовтня 2012 09:56
Повідомлення #418


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Ірка-Шкірка,
Цитата: Ірка-Шкірка
1,5 – 2 л молока або 1л молока і 1 л бульйону, або вода і вершки – хто як бажає

дякую за рецепт.
як ви вважаете, чи можна використовувати соєве молоко?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 листопада 2012 11:32
Повідомлення #419


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: fialetka
Вибачайте, що не по темі, але я якраз роблю ваш Зимовий український салат, хотіла запитати чи туди не йде морква? на фото ніби видніється, чи то перець такий оранжевий? Чогось була впевнена що туди ще й моркву треба, підготувала, тепер не знаю давати чи ні.


іде 600 г моркви - дякую, я вже виправила :smile:

Смачного :tongue: !!!

Цитата: Олена Швець
дякую за рецепт.
як ви вважаете, чи можна використовувати соєве молоко?

не знаю - соєве молоко не використовую...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 листопада 2012 11:44
Повідомлення #420


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Робила я ще одну рибку... Найбільший її плюс - її можна готувати оптом і коли вам зручніше, а далі - поклали її в морозильник і тягаєте, немов з ополонки, але вже готову :lol: ...

Риба солена по-мурманськи




Кажуть. що таким чином готують рибі в промислових умовах - в морі - і привозять на берег...

Отож на рибину (я солила скумбрію) вагою 600 - 700г:

1 ст.л. солі
1 середня долька часнику (дала 3 на 2 рибки)
щипка солодкої паприки
щипка меленого духмяного перцю
1/2 ч.л. зерен гірчиці - якщо нема - можна замінити коріандром
1 лавровий лист
харчова плівка


Сухі спеції змішати, лавровий лист подрібнити пальцями, часник окремо нарізати пластинками.



Скумбрію помити, надрізати вздовж хребта з двох сторін, обережно пальцями витягнути хребет, кості, нутрощі - щоб животик (жирний і смачний) залишився цілим.
Хвіст та голову відрізати і викинути.



Рибку промити (в мене фото проміжне - без костей. але до миття :lol: )


Рибку посипати спеціями - спочатку мені здалося, що їх забагато, але скумбрія вийшла дуже смачна - середньо-солена - така, як має бути... Посипати одну половинку філе часником.



Скласти кожне філе вдвоє, загорнути у харчову плівку і покласти в морозильник - коли вам захочеться рибки - діставайте - вона буде готова.



Рецепт побачила на сайті cookingclub.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 23 листопада 2012 21:53
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




4 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 4)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 79
Гостей: 77
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100