|
4-5 помідорів 1 огірок шматочок білого хліба 1 болгарський перець 1 зубчик часнику маленька цибулина сіль, оцет, перець, олія
Основа зупи - помідори. Для двох порцій достатньо буде 4-5 штук. Їх треба занурити на декілька хвилин в кип'яток та зняти з них шкірку (щоб полегшити собі роботу, можна надрізати шкірку помідорчиків навхрест перед тим, як покласти їх в кип'яток). Зі шматочка вчорашнього білого хліба знімаємо скоринку та заливаємо кип'яченою водою. Чистимо 1 огірок, 1 болгарський перець, 1/2-1 зубчик часнику, маленьку цибулинку. Потім в чашу для подрібнення складаємо: - почищені помідори; - 1/2 огірка; - 1/2 болгарського перцю; - відтиснутий шматочок хліба; - цибулю, часник. Збиваємо до однорідної маси, додаємо за смаком сіль, перець, олію, оцет (не даю - краще замінити лимонним соком) і ставимо в холодильник охолоджуватися мінімум на 30хв. Для любителів гострих відчуттів капнути пару капель соусу "Табаско". За цей час можна приготувати з 2-3 скибок батону сухарики та порізати на шматочки огірок та перець, що залишилися. Подаємо на стіл холодним, посипавши зверху сухариками та покришеними овочами. Дуже незвичний і приємний смак. Гаспаччо - це спасіння в спекотну пору - насичує, охолоджує і додає хороший заряд вітамінів!!! .
P.S. Між іншим, в Іспанії, кажуть, це не лише зупка, але й напій, тому її можуть вам подати в склянці . Автор рецепту - Уютный дом з liveinternet.ru. Дещо підглянула в Олексія Онєгіна.
|
|