|
0.5 склянки кислого молока (кефіру, нежирної сметани) 0.3 склянки борошна 1.5 склянки житнього борошна 2 ст.л.вівсяних пластівців 2 ст.л. насіння льону 3 ст.л.оливкової олії або нерафінованої соняшникової олії 1 яйце 0.5 ч.л.солі 1-2 ч.л. цукру 0.5 ч.л соди (це основа, можна ще вмішувати оріхи, родзинки та ін. додатки за смаком)
До кислого молока додати сіль, цукор, соду і яйце, збите попередньо вилкою. Змішати всі сипучі продукти і влити кисле молоко. Перемішати все ретельно, долити олію і легко вимісити, вийде трохи липке тісто. Накрити його харчовою плівкою і залишити дозрівати на годину, а краще на ніч у холодному місці. Потім викласти на стільницю, посипану борошном (1ст.л.) і трохи вимісити. Вийде м’яке еластичне тісто. Скачати товстий джгутик і розрізати на 12-14 частин. Скачати кульки. Між долоньками приплюснути і вийдуть коржики. Що тонші коржики, то сухіші вони вийдуть. Посипати коржі зверху за бажанням кмином, льоном, кунжутом. Укласти коржики на бритванку, застелену пергаментом. І відправляємо в духовку (попередньо розігріту до 180С) хвилин на 20-25. Дуже смачні й ситні, замість хліба зранку під канапки – супер!
Джерело: інтернет
|
|