|
300 г борошна 3 ст. л. меду 100 г цукру 150 г маргарину 1 яйце 1 ч. л. соди 1 ч. л. кориці Для помадки: 200 г цукру 3-4 ст. л. сметани 2-3 ст. л. какао 100 г маргарину (масла) ванілін, ромова есенція 100 г мелених горіхів
До просіяного з содою борошна додати маргарин і посікти, щоб не було грудочок. Тоді додати цукор, яйце, мед, корицю і замісити тісто. Місити довго, поки тісто не стане еластичним. Розкачати корж за розміром листа, поколоти його виделкою і пекти в гарячій духовці (180 г) протягом 30 хвилин. Ще гарячий корж нарізати на квадрати або прямокутники, охолодити, вмочати в помадку і обмачти в мелених горіхах. Подати на десертній тарілці. Помадку приготувати так: Цукор вимішати з сметаною, закипятити, додати какао, ванілін і варити на повільному вогні протягом 5 хв. Тоді зняти з плити, додати маргарин (масло) кілька крапель ромової есенції. Тримати помадку на водяній бані, щоб вона швидко не вистигала. Якщо помадка загусне, підігріти її.
P.S. Дууууже запашні! Тануть у роті.
Джерело: Книга Дарії Цвек "В будні і свята"
|
|