|
Для тіста: 300 г борошна 100 г сметани 2 яйця 50 г масла (маргарину) 1 ст. л. цукру щіпка соди
Для начинки: 2 лимони 200 г цукру 100 г горіхів 100 г ізюму 1 білок цукрова пудра ванілін
Масло посікти з просіяним з содою борошном, додати цукор, жовтки і сметану, замісити пухке тісто. Поставити в холодне місце на ніч або на 2 год. З цього тіста якнайтонше розкачати корж, розтягнути його руками, змастити білком, накласти начинку і скрутити в рулет. Розрізати його на дві частини і викласти на змащений жиром лист. Змастити білком, посипати ванільним цукром і випікати в розігрітій духовці (220 г) протягом 30 хвилин. Спечений рулет нарізати шматочками і посипати пудрою. Начинку приготувати так: Лимони варити, заливаючи 2-3 рази гарячою водою, зливаючи її. Тоді зняти з плити, воду злити і лимони охолодити. Розрізати навпіл, вийняти зернятка, натерти на грубій терці разом зі шкіркою, вимішати з цукром і зварити до прозорості. Горіхи дрібно посікти, додати помитий ізюм і вимішати з лимонною масою.
P.S. Лимон я замінила лаймом.
Джерело: Книга Дарії Цвек " В будні і свята".
|
|