Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Паска Львівська
 

Паска Львівська

5 травня, 2013  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Паска Львівська

Тісто:
750 г борошна
1 скл. молока
8 жовтків
100 г дріжджів
150 г масла (вершкового маргарину)
150 г цукру
0,5 ч. л. солі
ваніль (ванільний цукор)
0,5 ч. л. меленого кардамону
50 г родзинок
50 г цукатів
3 гіркі мигдалини
1 яйце чи жовток – для змащування пасочок

Сироп:
200 г цукру
0,5 скл. води
сік і цедра 0,5 лимона
кілька крапель ромової есенції

Помадка:
200 г цукру
6 ст. л. води
1 ч.л. масла
0,5 ч.л. оцту
кілька крапель ромової есенції
сік 0,5 лимона

1. Приготувати опару: дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. л. цукру.
*Ми спочатку розтираємо ложкою дріжджі з цукром, а потім вимішуємо з молоком.
2. Жовтки збити з цукром в пухку масу.
3. Коли опара підніметься, влити її у миску з просіяною мукою, додати жовтки з цукром, ваніль, кардамон і замісити тісто.
*Тісто місити приблизно 30 хвилин, потім додати розтоплене масло (підігріваємо його в мікрохвильовці на 40% потужності 40-50 сек). І знову місимо пів години – поки тісто не почне відставати від рук.
4. Під кінець додати промиті і присипані мукою родзинки, нарізані цукати, натертий на дрібній терці мигдаль. Тісто накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло – приблизно на годину.
*Перший раз тісто, що підросло, ми приминаємо і даємо вирости знову. Тим часом готуємо форми – з цієї порції тіста виходить 5 пасочок на одне деко: одна велика, 2 середні, 1 трошки менше середнього розміру, 1 маленька (дитяча – печеться в металевому горнятку). Стінки форм добре змастити маслом чи іншим жиром, на дно кожної форми вирізати кружечок пергаменту відповідного розміру – щоб легше відходили.
5. Форми наповнити тістом на 1/3 висоти. Дати підрости (до 20 хвилин -якщо переростуть - можуть потріскати під час випікання), тим часом розігріти духовку до 190 градусів. Змастити пасочки розкалатаним яйцем чи жовтком, поставити у розігріту духовку, зменшити температуру до 170 градусів і пекти 40 – 50 хвилин – щоб пасочки гарно піднялися і зарум’янилися зверху.
6. Паски витягнути з духовки, акуратно тоненьким ножем провести по колу, вийняти з форми і покласти боком на скошену поверхню – ми викладаємо їх на дерев’яну дошку і спираємо боком на другу (високу) дошку – щоб охолонув низ паски. Через 10 хвилин поставити їх на рівну поверхню.

Паска Львівська


7. На другий день спечені паски поколоти дерев’яною паличкою, скропити сиропом, щоб добре наситився, після чого змастити помадкою.
8. Сироп: цукор залити водою з лимонним соком, додати ромову есенцію, цедру і вимішати.
9. Помадка: цукор залити гарячою водою, додати оцет і варити «до нитки» - щоб крапля сирову з ложки тягнула за собою нитку. Тоді сироп зняти з вогню, розтерти з вершковим маслом. Коли сироп почне біліти, влити лимонний сік і ром.

Джерело: рецепту Дарії Цвек Бабка львівська із змінами на доповненнями

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Майя Шутенко (5 травня 2013 22:10)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Христос Воскрес!!!!!!!!!!!!!
Іринко,дуже гарні Пасочки) 3fb
 



#2 написав: Натонька (22 квітня 2014 12:07)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Давно око поклала на цю пасочку! Тепер он зробила)) На дві порції одразу. Єдине, що мене настрашило, так те що тісто зовсім не таке ніжне при замісі було, як я звикла. Дуже тяжко мені йшло, що мусіла аж до Ірини дзвонити))) Казала, що так, тісто інакше, ніж ми звикли)) Пасочка прекрасна, особливо в тих місцях, де сиропом просочена. Я трошки боялась позаливати їх, то сироп в мене ще залишився, однозначно треба лити весь!



--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: LiLu (6 травня 2016 14:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Дівчата! Хто ще не пік цієї смакоти, дуже раджу спробувати.


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#4 написав: vasviktoria (10 травня 2016 10:24)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Пекла цю паску вже декілька раз. В мене є цей рецепт в старенькій бабусиній книжечці Дарія Цвек " Солодке печиво " там вона називається "баба львівська". Це найсмачніша паска, яку я коли-небудь куштувала! Ду-у-же смачна! Я не додавала кардамону і мигдалин, а цукати з апельсинових шкірок робила сама. Тісто дійсно виходить не таке як зазвичай для паски, але я вже звикла smile Сироп - вишукане і смачненьке доповнення, а от помадку я не робила. Варила цукрову глазур з желатином, яка не розтікається і не кришиться при розрізі. Вибачте, в розрізі не встигла сфотографувати))
До речі, всі білки пішли на біскотті на білках http://dreamfood.ua/forum/topic_2293 , дуже смачно!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 29
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100