|
8 склянок гарбузового пюре цукор 4 склянки кориця 1,5 чайної ложки мускатний горіх 1/2 чайної ложки імбир 1чайна ложка мелена гвоздика 1/4 чайної ложки 1ч.л меленого кардамону ванільний цукор 1 пачка сік і цедра 4 лимонів
Гарбуз почистіть, поріжте на пластинки, заверніть у фольгу й запечіть у духовці доки не зм’якне і пробийте блендером. Або поріжте гарбуз зі шкіркою на частини, у посудину налийте на 1см гарячої води, вкладіть гарбуз шкіркою вниз, накрийте покришкою і поставте у мікрохвильовку на 15 хвилин, щоб зм’як. Виберіть м’якоть ложкою і розімніть. Змішайте всі інгредієнти й викладіть у форму з товстим дном. Накрийте кришкою, поставте у нагріту духовку нa невеликий вогонь десь 150° і запікайте протягом 3 годин поки не стане коричневувата густа однорідна маса, час від часу помішуючи, щоб запобігти підгорянню. Заповніть простерилізовані баночки масою і закупорте кришками. Улюблений джем англійців, як вони кажуть - смак дитинства, і справді дуже делікатний з кислинкою і неповторним ароматом, а який же корисний.
Джерело: інтернет
|
|