|
200 готового гарбузового пюре 1 склянка цукру 1 склянка молока 50 г вершкового масла 100 г мелених грецьких горіхів 1 ч. л. ванільного цукру 1/2 ч. л. кориці мелений імбир на кінчику ножа 1/4 ч. л. солі 1 ст. л. какао
Гарбузове пюре можна приготувати любим способом. Можна гарбуз відварити або приготувати на пару або запекти в духовці. Для того щоб вийшло 200 г пюре, потрібно 400 г гарбуза.
Гарбуз нарізати, шкірку не зрізати, викласти на деко і запікати в розігрітій до 200 С духовці, до м'якості гарбуза. Запечений гарбуз злегка остудити, очистити від шкірки і збити блендером до однорідності пюре.
Викласти гарбузове пюре в сотейник з товстим дном, додати цукор, молоко, сіль і ванільний цукор, перемішати. На сильному вогні довести до кипіння.
Зменшити вогонь до мінімуму і варити 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
Коли маса почне карамелізуватись, потрібно постійно помішувати, щоб не пригоріла. Маса готова, коли вона легко відстає від дна сотейника.
Сотейник зняти з вогню, додати вершкове масло, корицю, імбир і третю частину мелених грецьких горіхів, перемішати до однорідності маси.
Перелити гарбузову масу в мисочку, дати вистигнути і поставити в холодильник на 2 години.
Горіхи що залишились, перемішати з какао.
З охолодженої гарбузової маси сформувати кульки ( 1 чайна ложка - одна цукерка)
Кожну кульку обваляти в какао з горіхами.
Готові цукерки тримати в холодильнику.
Джерело: За рецепт вдячна ais20
|
|