200 г пшеничного борошна 150 г вершкового масла 30 г цукру 1 яйце куряче 1 ст. л. води щіпка солі 1 кг груш 4 ст. л. коричневого цукру 2 ч. л. меленої кориці
Масло (100 г) поріжте на шматки і складіть в миску, просійте в ту ж миску борошно разом з сіллю. Додайте цукор і перемішайте. Злегка збийте яйце, змішайте його з водою і всіма сухими інгредієнтами. Оберніть тісто плівкою і залиште відпочивати на 30 хвилин. Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-4 мм і викладіть в змащену маслом форму для тарта. Поріжте очищені груші тонкими пелюстками. На тісто віялом викладіть пелюстки груш, потім маленькі шматочки масла, посипте корицею і коричневим цукром. Випікайте пиріг в розігрітій до 190 ˚С духовці 25-30 хвилин, поки він не стане золотистим.
P.S. Смачний тарт з грушами і корицею виходить дуже ароматним і з хрусткою скоринкою. Можна подавати зі збитими вершками або морозивом.
Джерело: surfingbird.ru
|