На 12 невеликих корзинок
250 г борошна 170 г вершкового масла 50 г цукрової пудри 1 яйце 1/2 ч. л. кориці щіпка імбирю щіпка солі
400 г вишні(розмороженої) 1 ст. л. коньяку, рому або амаретто 3 ст. л. цукрової пудри 3 білка 150 г цукру пара капель ванільного екстракту пара капель лимонного соку мигдальні пластівці
Замісити пісочне тісто. Для цього порубати в блендері або на дошці борошно з маслом. пряностями, сіллю і 50 г пудри. Додати яйце і пару ложок холодної води. Тісто повинно зібратись в кулю. Завернути його в плівку і поставити на 30 хвилин в холодильник. Розкатати тісто і викласти в формочки для тарталеток. Поставити в холодильник на 30 хвилин. Нагріти духовку до 200 градусів. Вишню полити коньяком і посипати 3 ст. л. пудри, поставити в холодильник. Поставити формочки на деко, накрити кожну папером для випічки і насипати рис або горох. Випікати 10 хвилин. Забрати папір і випікати ще 8-10 хвилин до золотистого кольору. З вишні злити сік. Білки збити до піків. Продовжуючи збивати, по ложці всипати цукор. Збивати до розчинення цукру. Додати ваніль і лимонний сік. Тарталетки наповнити вишнею. Білкову масу викласти в кондитерський шприц і вичавити на вишні башти з безе. Поставити в духовку на 10-15 хвилин, або поки меренга не стане кремового кольору. Остудити, витягнути з формочок. Посипати обсмаженими мигдальними пластівцями і цукровою пудрою.
|