Деко застелити папером для випічки. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою, додати білок , знову збити . Всипати борошно , додати сіль , мигдалеву есенцію , збивати до тих пір , поки тісто не почне збиратися навколо вінчиків міксеру. Тісто злегка вимісити руками , сформувати з нього "колобок" і залишити на 10 хвилин.
Зробити маленькі кульки , в яких зробити поглиблення за допомогою пальця , викласти печиво на папір і поставити в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 190 градусів.
Випікати печиво 6-8 хвилин , дістати , знову зробити поглиблення пальцем або ручкою ложки , повернути в духовку і випікати ще 6-8 хвилин. Печиво має підрум'янитися знизу і залишитися світлим зверху , чим довше воно випікається , тим більше вірогідність того , що може потріскатися .
Гаряче печиво посипати цукровою пудрою (через ситечко ) , поглиблення заповнити джемом або розтопленим шоколадом.
Печиво чудове, смачне і розсипчасте , як зготувала його перший раз то наступного дня пекла знову. Тепер печу його 2-3 рази на тиджень.