Для пісочного тіста:
250 г муки
1 яйце
175 г вершкового масла або маргарину
2 ст. л. цукру
Для посипання:
75 г вершкового масла або маргарину
150 г муки
100 г цукру
Для начинки:
400 г вишні(консервованою)
3 яйця, ваніль
200 г сиру
100 г сметани
4 ст. л. молока
1 ч. л. крохмалю
Крім того:
1 роз'ємна форма (діаметром 26 см)
жир для форми
Пісочне тісто:
Муку просіяти через сито. Міксером змішати до утворення крихти муку, яйце, вершкове масло або маргарин і цукор. Потім руками вимісити еластичне тісто і зробити з нього кулю.
Загорнути в поліетиленову плівку і покласти мінімум на 60 хвилин в холодильник.
Дно роз'ємної форми змастити жиром. Нагріти духовку до температури 200 градусів.
2/3 тіста розкатати на посипаній мукою поверхні. Вирізати круг діаметром 26 см.
Викласти тісто у форму і в деяких місцях наколоти вилкою. Випікати близько 15 хвилин, потім дати остигнути.
Посипка:
На слабкому вогні в глибокій сковороді розтопити вершкове масло або маргарин, довівши його колір до злегка коричневого. Додати муку, цукор і все добре перемішати до утворення крихти.
Закінчення:
З тіста, що залишилось, скачати валик. Викласти його уздовж краю випеченого коржа. Пальцями розім'яти верх валика.
Ягоди консервованої вишні викласти в сито і дати гарненько стекти сиропу.
Відокремити білки від жовтків. Білки збити в круту піну. Ретельно змішати яєчні жовтки, сир, сметану, молоко, ваніль, крохмаль. Вінчиком розмішати в отриманій масі збитий білок.
Додати в неї вишню.
Нагрівати духовку до температури 200 градусів. Сирно-вишневу масу викласти поверх коржа і акуратно розрівняти дерев'яною лопаткою. Зверху посипати приготованою з муки і цукру крихтою. Випікати торт до готовності.
Журнал "Ліза"