|
Для тіста:
1,5 скл. борошна щіпка солі 120 г вершкового охолодженого масла 3-5 ст. л. холодної води
Начинка:
2 яйця 2/3 скл. коричневого цукру 1 ч. л. ваніліна щіпка солі 50 г розтопленого вершкового масла 1 скл. рублених горіхів декілька горіхових половинок
Тісто. Змішати борошно з сіллю. З допомогою двох ножів або в блендері порубати борошно з маслом до утворення дрібної крихти. Постійно помішуючи, влити воду. Додавати по 1 ст. л. до тих пір, поки тісто не буде лиш злегка тримати форму. Зібрати його в кулю, завернути в харчову плівку і охолодити в холодильнику, як мінімум 1 годину. Охолоджене тісто розкатати на присипаній борошном поверхні в диск і вирізати кружечки, більші за діаметр ваших формочок. Викласти тісто в формочки. Покласти в холодильник на 20 хвилин.
Начинка. Вінчиком збити злегка яйця, вмішати коричневий цукор та сіль. Влити розтоплене масло і ванілін, перемешати і всипати рублені горіхи.
Випікання. Розігріти духовку до 180С. Вилити начинку на дно охолоджених формочок, викласти половинки горіхів в бажаному порядку і випікати 15 хвилин, потім зменшити температуру до 170С і випікати ще 10-15 хвилин, поки не зарум'яниться. Охолодити та подавати.
P.S. В мене вийшло 6 тарталеток діаметром 9 см.
Джерело: Дякую за рецепт Мішель з Кукінга
|
|