350 мл теплої води ( t 20 ) 1 ч. л. сухих дріжджів 500 г борошна 50 мл оливкової олії 50 г цукрової пудри 1/2 ч. л. солі 1 кг черешні чи вишні
Розігріємо духовку до t 180 градусів. Залиємо дріжджі теплою водою. Коли вони розчиняться, всипаємо муку, сіль і цукрову пудру. Вимішуємо і додаємо оливкову олію. Місити тісто 3-5 хвилин і поставити на 1 годину в тепле місце. Застелити круглу форму для випічки пергаментом і змастити оливковою олією. Із тіста сформувати плоску паляницю і викласти в форму. Вишні без кісточок ( в мене розморожені ) викласти на тісто , легенько притиснути. Випікати фокаччу в розігрітій духовці 35 хвилин. Посипати готову фокаччу цукровою пудрою.Смачного Вам!!
Джерело: [i]"Їмо вдома " Ю. Висоцька.[/i]
|