|
Для тіста: 5 яєць 5 ст.л. цукру 2 ст.л. борошна 2 ст.л. какао
Для крему: 150г. масла 2 жовтки 2 ст.л муки 300мл. молока 3/4 склянки цукру вишневий сироп або джем до смаку
Приготування шоколадного рулету.
Включити духовку. Відокремити ретельно білки від жовтків. Ретельно збити білки, потім додати половину цукру і знову збити (міксером або блендером). Додати до жовтків другу половину цукру і також добре збити разом(міксером або блендером). В білкову масу влити збиті жовтки з цукром, обережно перемішуючи знизу вгору ложкою, щоб не осів білок. Борошно і какао додавати маленькими порціями, через сито, обережно перемішуючи до однорідної маси. Деко застелити папером для випічки. Вилити на папір шоколадне тісто. Деко поставити в духовку на середню полицю. Випікати при температурі 180градусів приблизно 15 хвилин (залежить від духовки). Духовку не відкривати!. Готовий бісквіт дістати з духовки. Швидко скрутити рулет. (Я рулет скручую з пергаментом). Скручений рулет залишити швом вниз і накрити полотенцем, до охолодження.
Приготування крему.
Жовтки, цукор, 2 ст.л. борошна і половину склянки холодного молока добре розмішати, можна міксером Обережно закип'ятити решту молока, зменшити вогонь і вливати суміш в молоко тонкою струйкою, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Все остудити. Масло збити міксером. Додавати в нього поступово заварений крем (спочатку по 1-2 ст.л., в кінці по 3-4 ст.л.). Продовжуємо збивати. В кінці додаємо вишневий сироп або крем до смаку.
Збір рулету.
Розкручуємо обережно наш охолоджений рулет, і знімаємо пергамент. Пропитуємо його трошки сиропом Викладаємо на шоколадний бісквіт крем й обережно скручуємо.
Рулет готовий. Смачного!
Джерело: Рецепт з зошита
|
|