|  | 
 
Для тіста:5 яєць
 5 ст.л. цукру
 2 ст.л. борошна
 2 ст.л. какао
 
 Для крему:
 150г. масла
 2 жовтки
 2 ст.л муки
 300мл. молока
 3/4 склянки цукру
 вишневий сироп або джем до смаку
 
 
 
 Приготування шоколадного  рулету. 
 Включити духовку. Відокремити ретельно білки від жовтків.
 Ретельно збити білки, потім додати половину цукру і знову збити (міксером або блендером).
 Додати до жовтків другу половину цукру і також добре збити разом(міксером або блендером).
 В білкову масу влити збиті жовтки з цукром, обережно перемішуючи знизу вгору ложкою, щоб не осів білок.
 Борошно  і какао додавати маленькими порціями, через сито, обережно перемішуючи до однорідної маси.
 Деко застелити папером для випічки. Вилити на папір шоколадне тісто. Деко поставити в духовку на середню полицю. Випікати при температурі 180градусів приблизно 15 хвилин (залежить від духовки). Духовку не відкривати!.
 Готовий бісквіт дістати з духовки. Швидко скрутити рулет. (Я рулет скручую з пергаментом). Скручений рулет залишити швом вниз і накрити полотенцем, до охолодження.
 
 Приготування крему.
 
 Жовтки, цукор, 2 ст.л. борошна і половину склянки холодного молока добре розмішати, можна міксером
 Обережно закип'ятити решту молока, зменшити вогонь і вливати суміш в молоко тонкою струйкою, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Все остудити.
 Масло збити міксером. Додавати в нього поступово заварений крем (спочатку по 1-2 ст.л., в кінці по 3-4 ст.л.). Продовжуємо збивати. В кінці додаємо вишневий сироп  або крем до смаку.
 
 Збір рулету.
 
 Розкручуємо обережно наш охолоджений рулет, і знімаємо пергамент.
 Пропитуємо його трошки сиропом
 Викладаємо на шоколадний бісквіт крем й обережно скручуємо.
 
 Рулет готовий.
 Смачного!
 Джерело: Рецепт з зошита |  |