|
Для тіста: 5 яєць 5 ст.л. цукру 5 ст.л. борошна
Для крему: 150г. масла 2 жовтки 2 ст.л муки 300мл. молока 3/4 склянки цукру
Для начинки: 1 персик 2 ст л цукру
Приготування бісквітного рулету.
Включити духовку. Відокремити ретельно білки від жовтків. Ретельно збити білки, потім додати половину цукру і знову збити (міксером або блендером). Додати до жовтків другу половину цукру і також добре збити разом(міксером або блендером). В білкову масу влити збиті жовтки з цукром, обережно перемішуючи знизу вгору ложкою, щоб не осів білок. Борошно додавати маленькими порціями, через сито, обережно перемішуючи до однорідної маси. Деко застелити папером для випічки. Вилити на папір бісквітне тісто. Деко поставити в духовку на середню полицю. Випікати при температурі 180градусів приблизно 15 хвилин (залежить від духовки). Духовку не відкривати!. Готовий бісквіт дістати з духовки. Швидко скрутити рулет. (Я рулет скручую з пергаментом). Скручений рулет залишити швом вниз і накрити полотенцем, до охолодження. Приготування крему.
Жовтки, цукор, 2 ст.л. борошна і половину склянки холодного молока добре розмішати, можна міксером Обережно закип'ятити решту молока, зменшити вогонь і вливати суміш в молоко тонкою струйкою, постійно помішуючи, щоб не пригоріло. Все остудити. Масло збити міксером. Додавати в нього поступово заварений крем (спочатку по 1-2 ст.л., в кінці по 3-4 ст.л.). Продовжувати збивати. В кінці можна також додати ванільну есенцію або ванільний цукор. Якщо бажаєте кількість масла в кремі можна регулювати на ваш смак.
Приготування начинки.
Персик очистити , нарізати кубиками і перемішати з цукром. Цю суміш поставити на маленький вогень, протушити помішуючи поки не розчиниться цукор. Як остине процідити персики від сиропу.
Збір рулету.
Розкручуємо обережно наш охолоджений рулет, і знімаємо пергамент. Пропитуємо його сиропом який получили з персиків. Викладаємо на бісквіт крем і наші персики й обережно скручуємо.
Рулет готовий. Смачного!
П.С. Замість персиків можна використовувати будь-які фрукти.
Джерело: Рецепт з зошита
|
|