|
Бісквіт: 4 яйця 200 г цукрової пудри 1 п. ванільного цукру 2 ч.л. розпушувача 1 скл. борошна
Рулет: 5 яєць 5 ст.л цукру 5 ст.л. борошна повидло ( сливове, вишневе) Суфле: 200 мл білого вина 3 жовтки 1 лимон 100 г цукрової пудри 200 г натурального йогурта 400 г домашньої сметани або вершки 2 уп.(по 25г) швидкорозчинного желатину 1 уп. лимонного желе чи галяретки
Бісквіт: яйця збити з 2 ст.л. гарячої води, на великій швидкості протягом 1 хвилини, до утворення густої пінистої маси. Не перестаючи збивати, додаємо пудру і ванільний цукор. Вмішуємо борошно з розпушувачем. Форму діаметром 26см, застеляємо пергаментним папером і виливаємо тісто. Печемо при 200 гр 15-20 хв. Рулет: відділяємо білки від жовтків. Білки збити з щіпкою солі і 3 ст.л. цукру до стійких піків. Жовтки збити з рештою цукру. Виливиємо жовтки до білків, вимішуємо. Поступово додаємо борошно. Велику бляшку (з духовки) застеляємо папером і виливаємо тісто. Печемо при 180 гр приблизно 15 хв. Вийняти з духовки і скрутити разом з папером у рулет. Замотати у полотенце, нехай охолоне. Розмотуємо і змазуємо повидлом. Розрізуємо на 16 однакових шматків. Суфле: вино, жовтки, пудру, сік і цедру лимона помісти у каструльку, поставити на вогонь і збивати міксером до сильного кипіння. Добавити розчинений желатин. Охолодити, періодично помішуючи, поки не почне загустати. Сметану збити з йогуртом, сюди ж додаємо охололу масу. Збираємо торт: у розємну круглу форму(26 см) викладаємо кусочки рулету, один біля одного. Заливаємо суфле, зверху кладемо бісквіт злегка притискаємо. Ставимо у холодильник приблизно на півгодини до застинання. Виймаємо з форми, перевертаємо рулетами догори. Желе розвести , коли почне схоплюватись, викласти повех рулетів. Поставити знову до холодильника. Смачного!
Джерело: Журнал " Кухонька" з моїми змінами.
|
|