7 білків збити до пишної піни на великих оборотах міксера, потім швидкість трохи зменшити та добавити 7 ст. л. цукру (одну ложку добавили - збили, щоб ростворився цукор, потім добавили весь цукор по-трохи, весь час збиваючи). Коли цукор весь розтвориться, додайте по одному 7 жовтків, потім виключіть міксер та по-троху добавте 7 ст. л. муки, легенько перемішавши її з білками знизу вверх. Коли мука вже перемішана добре, добавте 50 г сухого маку.
Візьміть великий чорний лист від духовки, вистеліть пергаментом, вилийте тісто за запікайте бісквіт в духовці близько 20 хвилин при температурі 170 градусів.
Вийміть спечений бісквіт разом з папером. Відріжте краї (щоб бісквіт легко можна було скрутити і він не ламався) Як тільки відрізали краї, зразу ж скручуйте бісквіт разом з папером в рулет. Тепер заверніть його в рушник (повністю) і дайте так постояти йому, поки він не вистине.
Крем: 300 г сметани 20%, 1 яйце, 2 ст. л. муки, 130 г цукру - перемішати та варити на водяній бані постійно перемішуючи поки не загусне. Остудити. Окремо збити 200 г масла, і по ложці, постійно збиваючи, добавляти сметанну масу.
Розгонути акуратно рулет, вийняти папір та змастити всередині кремом. Скрутити рулет знову і поставити в холодильник то застигання крему.
Рецепт спеціально приготований для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua
За рецепт дякую ЛюбіГотувала на Новий Рік по цьому рецепту. В тісто давала кокосову стружку, бо одного разу її накупила цілий мішок, треба десь тепер пристроювати))) Крем - збиті вершки і кусочки персиків консервованих. Пропитувала соком від персиків.