150 г чорного гіркого шоколаду 2 ст. л. води або рому (я додавала молоко) 150 г вершкового масла щіпку солі 5 білків (або 4 білки якщо яйця великого розміру) 130 г цукру 125 г гречаного борошна (можна гречку помолоти та кофемолці)
Розтоплюємо шоколад і додаємо в нього 2 ст. л теплої води (молока) або рому. Масло збиваємо із 60 г цукру і щіпкою солі, перемішуємо із теплим, але не гарячим шоколадом. Поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. Збиваємо білки на міцну піну з 70 г цукру. Акуратно вводимо білки, перемішуємо з тістом і викладаємо у змащену форму і покриту пекарним папером. Випікаємо 40-50 хв при 180° у духовці. Час випічки залежить від духовки, але краще щоб цей торт не перепікався. Оскільки я поспішала, то залила тісто у чашу мультиварки і через 50 хв у мене був смачний розсипчастий корж, який діти їли із задоволенням.
Джерело: Простори інтернету
|