|
500 мл води 500 г цукру 100 г м'яти (великий пучок) 1 лимон (сік і цедра)
З води і цукру зварити сироп (довести до кипіння, щоб розчинився цукор і проварити 1 хвилину). Відставити. М'яту промити і покласти в сироп. Накрити ємність і залишити на добу. В сироп із зіллям додати сік і цедру (натерту) лимона, довести до кипіння і проварити 3 хвилини. Залишити на добу. Вийняти м'яту, процідити сироп через сито. Довести до кипіння і проварити 1 хв.. Розлити в простерилізовані баночки і закатати. Зберігати як звичайну консервацію. Використовувати до випічки, просочування коржів, десертів, млинців, напоїв. Смачного !
Джерело: Сайт- kulinar.kollekcija.com
|
|