|
Яблучний сік -2 л Цукор - 2 кг Горілка -1 л Вода - 4-5 л
З кислих і солодких яблук вичавити по 1 л соку. Потім їх змішати і перелити у великий слоїк. Цукор розчинити у воді, поставити на вогонь, довести до кипіння, потім вогонь збавити і на повільному вогні варити сироп приблизно 1 годину. Готовий сироп остудити до температури 35-40 ° С і разом з горілкою вилити у слоїк з яблучним соком, який щільно закрити пластмасовою кришкою і на 1 тиждень поставити у холодильник. Через 1 тиждень слоїк закатати металевою кришкою винести у холодне приміщення на 3 місяці. Смачного Вам! P.S. Я не ділила на солодкі і кислі, робила, з яких були, але, безперечно, для смаку це має значення. Розлила у два простерилізовані 3-х літрові і 1 л слоїки. Через тиждень на дно випаде осадок, тож я через шланг перелила у нові простерилізовані 3-х літрові слоїки, виливши осад. Слоїки наповнила по вінця перед закупоркою стерилізованою металевою кришкою, щоб не було повітря. Що довше стоїть, то смачніший. Напій нагадує вищих сортів шампанське. Направду, ігристий сидр не поступався смаком шампанському, яке ми пили на Новий рік.
Джерело: родинний
|
|