|
апельсинові кірки - 500 гр цукор - 600 гр. вода для сиропу - 1,5-2 скл. сік половини лимона або лимонна кислота - 1/3 ч.л.
Апельсини ретельно миємо, очищаємо,кірку нарізаємо смужками довільної довжини.Нарізані кірки складаємо в каструлю, заливаємо кип'яченою холодною водою.Вимочуємо апельсинові кірки на протязі 2-3 днів, міняючи воду кілька разів на добу (3-4 рази буде достатньо) Зливаємо воду, заливаємо кірки окропом, доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин, воду знову зливаємо. Робимо сироп.Для цього розчиняємо в окропі цукор, доводимо до кипіння і перекладаємо кірки в сироп.Сироп з кірками знову доводимо до кипіння і варимо хвилин 10.Знімаємо з вогню, даємо настоятися 3-4 години.Знову доводимо до кипіння, варимо кілька хвилин і знову знімаємо з вогню і настоюємо.Повторюємо процедуру 3-4 рази.В кінці останнього варіння додаємо сік половини лимона або лимонну кислоту.Знімаємо з вогню і витримуємо 1,5-2 години.Відкидаємо на друшляк і зливаємо сироп! Розкладаємо кірки на листі пергаменту і даємо підсушитися протягом доби або просушуємо в духовці на мінімальному вогні 15-20хв. Цукати можно використовувати у випічці або просто як цукерки до чаю,дуже смачно!
|
|