|
Масло вершкове (не солене)............................50................100...................200 Цукор, ст. л.....................................................1....................2......................3 Яйця, шт.........................................................1/2..................1......................2 Молоко, ст. л...................................................1.....................2.....................4 Вихід крема, г...............................................100.................200.................400
З цукру, молока і яєць приготувати молочний сироп. Для цього налити в каструлю молоко, покласти цукор і, помішуючи, довести суміш до кипіння. У окремій каструльці злегка збити вінчиком яйця і, не перериваючи збивання, влити сюди ж тонкою цівкою гаряче молоко з цукром. Спільну суміш довести майже до кипіння, після чого охолодити молочний сироп до кімнатної температури. Поки сироп охолоджується, збити масло. Не припиняючи збивання масла, поступово влити в нього невеликими порціями охолоджений молочний сироп і збити до здобуття пишного крему.
Книга "Домашнее приготовление" Р.П. Кенгис (1965 р)
|
|