|
Тісто: 1,5 скл. борошна 1 ст. л. цукру 115 г холодного масла сіль
Начинка: 1 кг очищеного гарбуза 200 мл 10% вершків 3 яйця 1 ч. л. кориці сік з половини лимона 2/3 склянки цукру 1 пачка пудингу
Чорнослив: 200 г чорносливу 1/2 скл. цукру ванільний цукор 1/2 скл. води
Спочатку потрібно замісити тісто: борошно,масло і цукор розбиваємо у крихту. Додаємо дрібку солі і 5 ст.л. холодної води. Швиденько замішуємо тісто і ставимо у холодильник на 30 хвилин. Гарбуз відварюємо і з допомогою блендера робимо пюре. Додаємо до нього лимонний сік, яйця, вершки,корицю і я від себе додала ще пачечку пудингу.Все гарно перемішуємо. Чорнослив заливаємо водою, додаємо ванільний цукор і цукор, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Потім чорнослив проціджуємо. Рідину залишаємо і декілька штучок чорносливу для прикрашення. Тісто виймаємо з холодильника і викладаємо у форму ( 24 см в діаметрі, я взяла 26 - то він вийшов не високий). Випікаємо основу при 180 С - 15 хвилин. Потім викладаємо на тісто чорнослив, а зверху виливаємо гарбузову начинку. І далі випікаємо годину. Начинка має добре схопитися. При подачі поливаємо рідиною з чорносливу і прикрашаємо чорносливом. Смачного! Просто сказати, що смачно , це нічого не сказати - це просто смакота неймовірна. В мене чоловік який не любить гарбуза то признав цей пиріг.
Джерело: Рецепт із нету із моїми змінами.
|
|