1,5 – 2 кг язика зварити з овочами (
цибуля, морква, селера, сіль, перець, лавровий – все, як на бульйон) протягом 1,5 – 2 годин; залити відразу холодною водою, щоб легше відійшла шкірка, почистити, порізати досить великими шматочками (щоб можна було вкусити). Я варю язик в мультиварці-скороварці 50 - 60 хвилин.
2 цибулини порізати півкільцями, підсмажити на маслі;
500г печериць почистити, порізати. Далі можна використати сирими, але я підсмажила їх разом з цибулею;
Вимішати язик з цибулею та грибами, поперчити, посолити, викласти у змащену жиром форму для запікання.
Приготувати соус:
500мл сметани 20% (краще взяти і домашню сметану) змішати з
1 скл. різаних (або грубо мелених) горіхів та 3 – 4 подрібненими зубчиками часнику. Посолити до смаку, залити язик у формі.
Запікати протягом 20хв. при температурі 180 – 200 градусів.
Викласти на тарілку, щедро посипати зеленню (кріп, петрушка, кінза).
Найдовший процес - це зварити язик. А от все зібрати докупи, почистити-порізати - робиться дуже швидко. А результат - пальчики оближеш
Показником можна вважати також те, що сфотографувати страву змогла лише за енним разом, бо зникала дуже швидко.