Язик телячий - 1
овочі для бульйону - цибуля, морква, петрушка,селера
сіль, перець горошком
Маринад:
соєвий соус - 100-150 мл
2 великі зубці часнику
зелень - кріп, петрушка - дрібно нарізати
мед - на 1 язик я беру 0,5-1 ч.л.
перець чілі (за бажанням) - нарізати 1 см перцю кружальцями або дрібними шматочками - вибрати насінини
Язик відварити з овочами та спеціями протягом 2 - 3 годин. Я варю в мультиварці 1 годину. Гарячим покласти у холодну воду - щоб потім було легше зняти шкірку.
Почистити, нарізати плястерками товщину 0,7-1 см.
Приготувати маринад - усі складники викласти в миску, добре вимішати, щоб мед повністю розчинився.
Язик викладати в ємність, змащуючи кожен шматочок маринадом (викладаю маринад ложечкою, ще одну ложечку даю на дно посудини). Щільно закрити, поставити на ніч в холодильник.
За бажанням можна пару разів струсити ємність, щоб язик краще пройшовся маринадом.
Джерело: Знайшла рецепт в щоденнику
Аріни Яріги, але сфіотографувала лише за третім разом - швидко зникав з тарілок
...