|
1 кг язика телячого 0,5 кг печериць 2 шт. цибулі 0,4 л сметани жирної 2 зубки часнику 4 ст. л. олії сіль, перець до смаку Для бульйону, в якому буде варитись язик: 1 шт. морква 1 шт. петрушка 1 шт. цибуля 0,5 шт. невеличкої селери 2 шт. лавровий листок 2-3 горошини духмяного перцю сіль до смаку
Язик вимити і зварити до готовності з овочами і спеціями. Готовий язик залити холодною водою і почистити від шкірки.
Печериці помити і порізати, як подобається. В пательні розігріти олію, додати порізану чверть-кільцями цибулю і спасерувати. Додати печериці і тушкувати хв. 10-15. Тоді додати сметану, вичавлений через часникодавку часник, приправити до смаку сіллю і перцем, перемішати і протушкувати все разом 5 хв. Язик порізати плястерками десь 0,5 см товщиною, викласти одним шаром у посуд, в якому будете запікати. Поверх язика, другим шаром, викласти тушковані печериці. Все відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв.
Смачного!
Джерело: від співпрацівниці.
|
|